Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap

A mezőgazdaság technológiai és szerkezeti változása, valamint az ipar koncentrációja következtében az elmúlt évtizedekben a falvak helyzete és funkciója jelentősen megváltozott. A falvaknak, vidéki térségeknek, mint természet közeli lakóhelyeknek jelenleg a lakhatás, az életminőség biztosítása és a térségi gazdaság fejlesztése lett a fő feladatuk.

A vidéki, főleg kistelepüléseket érintő lakosság csökkenés megállítása és megfordítása komplex kihívás, amelyet település szinten nem lehet kezelni, csak az egyes térségben összehangolt, a helyi igényekre választ adó beavatkozás hálózattal lehet elindítani sikeres folyamatokat.

Magyarország Kormánya szerint a vidéki élet, a falu nem a múlthoz, hanem a jövőhöz is tartozik, helyben is biztosíthatók a minőségi élet feltételei. A cél érdekében Magyarország elindította a Magyar Falu Programot, amelynek célja, hogy megállítsa a népességfogyást, magas szintű és elérhető közszolgálatatásokat biztosítson.

Konferencia célja: hite adni az érintetteknek, van lehetőség és vannak eszközök a vidéki népességfogyás megállítására, a trendek visszafordítására.

Regisztráció: A konferenciára regisztrálni 2019. június 20-ig a következő linken lehet: https://forms.gle/fQ6kDKx1hUWYAT3j6   

Kezdete: 2019.06.25. kedd 09:00

Vége: 2019.06.25. kedd 16:00