Gadget

Surface Duo 2
Forrás: ITB
Nem lesz olcsó

Szeptember 10-én jön a Microsoft kétképernyős, androidos mobilja

Úgy tűnik, árban az iPhone-okkal kíván versenyezni a kihajtható, kétképernyős Surface Duo, a Microsoft második - és remélhetően sikeresebb - kísérlete a mobilpiacon való megkapaszkodásra.

Az Egyesült Államokban már előrendelhető az online áruházakban és a hagyományos üzletekben szeptember 10-étől megvásárolható Surface Duo, amely meglehetősen borsos, 1399 dolláros kezdőáron kerül forgalomba.

Panos Panay, a Windows + Devices Microsoft-részleg vezető termékmenedzsere szerint a Surface Duót azoknak tervezték, akik többet akarnak kihozni a mobiljukból. A Microsoft kutatása ugyanis megállapította, hogy négy felhasználóból három nehezen tud végrehajtani bonyolultabb feladatokat, ha távol van a számítógépétől, mivel az egyképernyős okostelefonokat nem arra tervezték, hogy egyszerre több műveletet végezzünk rajtuk.

Még a legegyszerűbb feladatok esetében is állandóan váltogatni kell az appokat. Ezen az áldatlan állapoton változtatnak a kétképernyős mobilok, amelyekkel a bonyolultabb műveletek is hasonló könnyedséggel hajthatók végre, mint a számítógépeken.